Rijschool

Aanhanger rijbewijs halen

Wij bieden maatwerk voor iedereen. Ook als het gaat om het behalen van je rijbewijs voor de aanhanger. Met een rijbewijs B mag je tot een bepaald gewicht aanhangwagens trekken. Zo mag het gewicht van de auto en de aanhanger samen niet boven de 3500kg zijn. Is dit wel het geval? Dan ben je verplicht om je rijbewijs E achter de B te halen. Met persoonlijke aandacht zorgen we ervoor dat je op je gemak bent wanneer je de lessen volgt bij Opleidingscentrum Toetoett.

Eisen van het BE rijbewijs

Er zijn een aantal eisen voor het behalen van je rijbewijs voor de aanhanger. Voor het behalen van je BE-rijbewijs geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Daarnaast moet je uiteraard een geldig B-rijbewijs in bezit hebben. Ook moet je een praktijkexamen afleggen voordat je de weg op mag. Je hoeft geen theorie examen te halen om een aanhanger te mogen trekken. Daarom ligt de focus bij Opleidingscentrum Toetoett op de praktijk en stomen we je klaar om de weg op te kunnen.

In sommige gevallen heb je extra aandacht nodig voor het behalen van je rijbewijs. Dit kan zijn door een beperking zoals ADD, ADHD, faalangst of iets anders dat je beperkt. Hierin bieden wij persoonlijke aandacht en volg je de lessen in je eigen tempo. We hebben veel ervaring met mensen die zowel een lichte als zwaardere beperking hebben. We weten daarom ook precies hoe wij jou het best kunnen ondersteunen.

Kosten voor een BE rijbewijs

Afhankelijk van het aantal lessen kunnen we een prijs vaststellen. Bij Opleidingscentrum Toetoett betaal je natuurlijk alleen voor wat je nodig hebt. Daarnaast zijn er wel vaste kosten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je betalen voor een gezondheidsverklaring en het praktijkexamen. Dit zijn kosten die buiten de lessen vallen.

Wil je meer weten over het behalen van je BE-rijbewijs of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We voorzien je zo snel mogelijk van de juiste informatie of een passend advies.