Rijschool

VCA Vol & Klein

Wil of moet je een VCA Vol of een VCA Klein certificaat behalen? Lees deze pagina dan goed door om erachter te komen wat relevant is voor jouw situatie én wat het verschil is tussen deze twee certificaten. Wij bieden verschillende pakketten aan zodat je goed voorbereid op het examen gaat. Wij helpen je zo goed mogelijk zodat jij slaagt voor het certificaat!

Wat is een VCA VOL & Klein certificaat

Er zijn twee soorten VCA-certificaten: VCA Vol & VCA Klein. Een VCA-certificaat staat voor VGM Checklist Aannemers.

  1. VCA klein wordt ook wel VCA Basis genoemd. Met een VCA Basis certificaat toon je aan dat je beschikt over diverse basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Zo kun je veilig werken en rekening houden met de gezondheid van zowel jezelf als anderen en met het milieu.
  2. Het certificaat VCA VOL staat voor VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Dit certificaat is belangrijk voor leidinggevenden als zij werken op een locatie waar een VCA-certificaat verplicht is. Met dit certificaat laat jij zien dat je rekening houdt met het milieu, de gezondheid je medewerkers en dat je veilig kunt werken.

Wat is nu het verschil tussen deze twee certificaten?

Een VCA Vol is voor leidinggevenden die werken op een locatie waar het verplicht is om een VCA certificaat te hebben. Een VCA Basis (klein) is voor werknemers die voor een aannemer werken.

Geldigheidsduur van deze certificaten

Wanneer je eenmaal een VCA Vol of VCA Basis certificaat hebt behaald, hoef je niet bang te zijn dat het binnenkort verloopt. Zo’n certificaat gaat namelijk 10 jaar mee! Hierna doe je opnieuw een opfrissing examen. Er gaan geruchten rond dat de geldigheidsduur vijf jaar zou zijn, maar dat is niet het geval.

Opleidingscentrum Toetoet

Wij bieden verschillende pakketten aan om het VCA Vol of VCA Basis certificaat te behalen. Ook als jij hier specialistische hulp bij nodig hebt door bijvoorbeeld AD(H)D, Asperger etc. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent. Mocht je vragen hebben over deze certificaten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.